6 definiţii pentru ambuscada :AMBUSCÁDĂ, ambuscade, s.f. 1. Acţiune de luptă în care inamicul este atacat prin surprindere. 2. Loc amenajat şi ocupat de o subunitate militară, în scopul executării unui atac prin surprindere asupra duşmanului. – Din fr. embuscade.

ambuscádă s. f., g.-d. art. ambuscádei; pl. ambuscáde

AMBUSCÁD//Ă ~e f. 1) Loc ascuns de unde inamicul este pândit pentru a-l ataca prin surprindere. 2) Acţiune de luptă constând în atacarea duşmanului prin surprindere. [G.-D. ambuscadei] /<fr. embuscade

ambuscádă (ambuscáde), s.f. – 1. Acţiune de luptă în care inamicul este atacat prin surprindere. – 2. Loc amenajat de o unitate militară în scopul executării unui atac prin surprindere împotriva duşmanului. Fr. embuscade.

AMBUSCÁDĂ s.f. 1. Acţiune de luptă în care inamicul este atacat prin surprindere (fiind pândit dinainte). 2. Loc ascuns de unde se pândeşte inamicul pentru a-l surprinde. [< fr. embuscade].

AMBUSCÁDĂ s. f. 1. loc ascuns de unde se pândeşte inamicul pentru a-l surprinde. 2. acţiune la luptă în care inamicul este atacat prin surprindere. ♢ (fam.) capcană. (< fr. embuscade)


Powered by Rimeaza.org