6 definiţii pentru anula :ANULÁ, anulez, vb. I. Tranz. 1. A declara nul, a desfiinţa, a suprima sau a abroga un act, o dispoziţie etc.; p. gener. a desfiinţa, a suprima, a declara nul; a şterge, a bara. 2. A egala cu zero o expresie matematică. – Din fr. annuler, lat. annullare.

ANULÁ vb. 1. v. abroga. 2. v. rezilia. 3. v. contramanda. 4. a desfiinţa, (fig.) a ridica. (A ~ orice restricţie.) 5. v. infirma. 6. v. paraliza. 7. a elimina, a înlătura, a scoate, a suprima, a şterge, a tăia, (reg.) a ştricui. (~ un rând, un fragment dintr-un text.) 8. v. anihila.

anulá vb., ind. prez. 1 sg. anuléz, 3 sg. şi pl. anuleáză

A ANUL//Á ~éz tranz. 1) (legi, dispoziţii oficiale etc.) A declara nul printr-un ordin; a aboli; a abroga; a contramanda; a revoca. 2) (expresii matematice) A egala cu zero. /<fr. annuler, lat. annullare

ANULÁ vb. I. tr. 1. A face, a declara nul (un act, o dispoziţie); a suprima, a desfiinţa. V. abroga, aboli. 2. A egala cu zero o expresie matematică. [< fr. annuler, it. annullare < lat. annullare – a anihila].

ANULÁ vb. tr. 1. a declara nul (un act); a desfiinţa. 2. a egala cu zero o expresie matematică. (< fr. annuler, lat. annullare)


Powered by Rimeaza.org