7 definiţii pentru sarada :ŞARÁDĂ, şarade, s.f. Un fel de ghicitoare în versuri sau formată din cifre simbolice, desene, care propune aflarea unui cuvânt cu ajutorul părţilor sau silabelor lui, fiecare dintre acestea având o semnificaţie proprie. ♢ Expr. A vorbi în şarade = a vorbi cu aluzii, enigmatic, puţin inteligibil. ♦ Lucru greu de înţeles, neclar. – Din fr. charade.

ŞARÁDĂ s. v. enigmă, mister, secret, taină.

şarádă s. f., g.-d. art. şarádei; pl. şaráde

ŞARÁD//Ă ~e f. 1) Ghicitoare care constă în aflarea unui cuvânt după părţile sau silabele lui, fiecare dintre acestea având o semnificaţie proprie. ♢ A vorbi în ~e a vorbi enigmatic, aluziv. 2) fig. Lucru puţin inteligibil. /<fr. charade

şarádă (şaráde), s.f. – Un fel de ghicitoare; enigmă. Fr. charade.

ŞARÁDĂ s.f. Enigmă în versuri formată din mai multe fragmente reprezentând cuvinte de sine stătătoare, care, unite între ele, dau un cuvânt nou. ♦ Enigmă. [< fr. charade, cf. prov. charrado – conversaţie].

ŞARÁDĂ s. f. 1. enigmă în versuri din mai multe fragmente reprezentând cuvinte de sine stătătoare, care, unite între ele, dau un cuvânt nou. 2. lucru greu de înţeles; enigmă. (< fr. charade)


Powered by Rimeaza.org